top of page

Mattentaarten verkoop 2021

Opnieuw verkopen de Halse dansmariekes hun mattentaarten.

Wie o wie wilt onze dansmariekes steunen met een zakje mattentaarten  

en overheerlijke mattentaarten voor hun kopen.

Ze staan 5 euro voor een pakje van 2 stuks en worden geleverd in het weekend van 16 en 17 oktober 2021.

 

Bestellen kan tot 9/10/2021 bij onze leden.

 

De Halse Dansmariekes zijn jullie van harte dankbaar. 

242232605_10159320206622567_3640869718227140979_n.jpg

De Halse Dansmariekes willen dansen

De Halse Dansmariekes zijn tijdens de Halse carnavalstoet de escorte van de prinselijke wagen maar eens op de Grote Markt vermaken zij het publiek met hun mars en polka dansjes. Carnaval betekent voor de dansende meisjes uit Halle elk jaar weer een hoogtepunt.,Dansmarieke worden is een droom van vele Halse meisjes.

Maar door de pandemie zijn de meisje ook gedwongen hun droom wat opzij te schuiven, en bleven de kostuumpjes en witte laarsjes in de kleerkast. 

Toch zijn er sommige uitzonderingen, zo traden een paar Dansmariekes op een veilige manier en in open lucht op tijdens de viering van eeuweling “ Mathilde Couturiaux “ in het Zonnig Huis in Halle.

Dit korte buitenlucht optreden werd zo gesmaakt bij de meisjes dat ze graag nog zo'n kleine leuke 

optredens willen doen om in conditie te blijven tijdens deze Corona maatregel.

Daarom deze warme oproep naar de rusthuizen en woon-zorgcentrums, hebben jullie een speciale viering of dergelijke aarzel niet en neem contact op met Linda via de website.

 

De Halse Dansmariekes zijn jullie van harte dankbaar. 

SH2_3474__Groot__edited.jpg

Online Dansles

De strenge coronaregels maken het niet gemakkelijk voor de Halse Dansmariekes: “Met de hele groep dansen is op dit moment niet meer mogelijk: “Kinderen onder de 12 jaar mogen maar 1 hobby per week uitoefenen en de groepjes mogen uit maximum 10 personen bestaan, dus gaan de lessen in onze danszaal voorlopig niet meer door.

Wel geven we dansles online. Vooral de jongste Dansmariekes doen daaraan mee, enkele tieners beginnen stilaan af te haken. Laten we hopen dat ze van zodra de coronaregels versoepeld worden de danskriebels terugkrijgen!

Want carnaval Halle zonder Dansmariekes kunnen we ons niet voorstellen we weten dat onze groep erg gewaardeerd wordt. we krijg tranen in de ogen als we zien hoe stijlvol ze telkens de auto van het prinsenpaar vergezellen. We investeren veel geld in hun kostuums. Een volledige outfit kost al gauw 1000 euro. We halen de kostuums in Duitsland. Enthousiaste meisjes en jongens die graag dansen, zijn nog altijd welkom!

21/02/2021 

SH2_3527__Groot_.JPG
bottom of page